088 999 50 00

Unieke renovatie van gemeentelijk monument De Lanoyhof
6 april 2023

Op 16 maart 2023 is het gerenoveerde Everdina de Lanoyhof aan de Van Hallstraat 51 in Amsterdam officieel opgeleverd. Dit is een grootschalige renovatie en restauratie geweest in opdracht van Stadgenoot. In nauwe samenwerking met de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (Welstand) en Bureau Monumenten & Archeologie van de gemeente Amsterdam.

Bijzonder is dat er op de voormalige bergzolder 12 woningen zijn toegevoegd. Om dit mogelijk te maken zijn extra dakkapellen en dakvensters (aan de straatzijde) van dit gemeentelijk monument geplaatst. En dat is een unicum, want nooit eerder zijn er bij een monumentaal gebouw in Amsterdam dergelijke wijzigingen toegepast.

De bestaande 28 woningen (onder andere de Regentenkamer), de gangen en het trappenhuis zijn tot in het kleinste detail gerestaureerd en gerenoveerd. Het hele gebouw is vergaand verduurzaamd en geheel voorbereid op aardgasvrij (stadswarmte).

Een koperen gevelplaquette werd onthuld bij de oplevering, met een gegraveerde pentekening van het gebouw en daaronder een toelichtende tekst over de historie van dit indrukwekkende pand.

Team Van Wijk is erg trots op de fijne samenwerking binnen dit project en het mooie eindresultaat!