088 999 50 00

Systeemaanpak

Van Wijk Vastgoedonderhoud is al ruim vijf jaar actief met de zogenaamde Systeemaanpak, afgeleid van het Toyota Productie Systeem. Dit is een aanpak/methode om systematisch prestaties te verbeteren, verspillingen te reduceren en continu te leren.

Onze interne opleidingsprogramma’s Verbetercoach (voor het management) en Verbeteraar (voor de leidinggevenden) zijn dit jaar, in 2017 ontwikkeld en enthousiast ontvangen. Van hoog tot laag zijn medewerkers inmiddels bezig met CHECK-PLAN-DO en verbeterborden..

Ook met enkele klanten zijn we actief bezig om onze gezamenlijke werkwijzen te stroomlijnen. Waarbij we ons iedere keer weer verbazen over het verbeterpotentieel.

Van Wijk Vastgoedonderhoud ontwikkelt bijvoorbeeld Excellent Vastgoedonderhoud, een nieuwe manier van werken, afgeleid van het Toyota Productie Systeem. Excellent Vastgoedonderhoud voorziet in een intensieve samenwerking met onze klanten en levert een besparing op van 20 tot 30% op de totale projectkosten. Het Van Wijk Badkamerplan® is een ander voorbeeld van productontwikkeling. Dit product bespaart (geld en tijd), is vernieuwend én is duurzaam.

John Seddon’s lezing (auteur The Vanguard Method & Systems Thinking in the Public Sector) over systeemaanpak onder andere toegepast in lokaal bestuur, de zorgsector en woningcorporaties. Bekijk zijn inspirerende video(s)  hier!

Met Ymere hebben wij in kaart gebracht hoe ingewikkeld we het proces van planmatig onderhoud hebben gemaakt. Hieronder alle stappen en processen van aanvraag tot archivering. Inmiddels hebben wij de werkwijze sterk vereenvoudigd. Benieuwd? We vertellen er graag over. Een mailtje voldoet.

Klik hier voor een vergroting!