088 999 50 00

Nieuwe vijfjarige samenwerkingsovereenkomst met Stadgenoot
17 april 2023

Samen met de collega co-makers BILTZ, Coen Hagedoorn Bouw, Logchies renovatie en onderhoud, HEMUBO en Van Wijnen is Van Wijk Vastgoedonderhoud een samenwerking aangegaan voor het verbeteren en verduurzamen van de woningvoorraad van Stadgenoot. Dit betreft gemiddeld 500 woningen per jaar.

Bij het complex Braak & Bosch in Osdorp – waar later dit jaar de vastgoedverbetering van start gaat – tekenden alle partijen afgelopen vrijdag de vijfjarige samenwerkingsovereenkomst.

Met deze overeenkomst bundelen we nadrukkelijk de capaciteit, kennis en expertise om kwalitatief goede en betaalbare woningen te realiseren. En zetten we gezamenlijk in op: bewonerstevredenheid, continuïteit, innovatie, duurzaamheid, samenwerken en betaalbaarheid.

Investeren in bestaande woningvoorraad

Egbert Dekker, directeur Vastgoed & Ontwikkeling van Stadgenoot licht toe: “Met deze overeenkomst zetten we een belangrijke stap in de vernieuwing van onze portefeuille. De komende vijf jaar investeren we meer dan 300 miljoen euro in onze bestaande woningvoorraad. We willen ons bezit toekomstbestendig maken. Het verduurzamen van woningen moet ook bijdragen aan de betaalbaarheid van de woningen. Met de hoge energie- en gasprijzen is dat belangrijk voor onze huurders. In de samenwerking is er extra aandacht voor het contact met huurders. Zij moeten zich gezien en gehoord voelen.”

Meer betekenen voor huurders en de stad

Met deze samenwerking kan Stadgenoot ook meer voor haar huurders en de stad betekenen. Alle processen kunnen efficiënt worden voorbereid, de corporatie krijgt zo meer voor elkaar. Bijkomend voordeel is dat projecten voorspelbaarder worden. De co-makers spelen hierin een belangrijke rol.

Wij kijken uit naar voortzetting van onze plezierige samenwerking!