088 999 50 00

KOVW 2024-03

Jamie Valen

Hoi, mijn naam is Jamie Valen. Ik zit op de opleiding Vastgoedadviseur & Projectmanager op het Nimeto in Utrecht en ik loop nu al tien weken stage bij Van Wijk.  Ik zit nu op de helft van mijn stageperiode en ik heb al enorm veel geleerd. Van chroom-6 testen, tot planning maken, aan begrotingen werken, communicatie met bewoners, houtrotinspecties. Bij Van Wijk leer je enorm veel en behaal je je leerdoelen zonder dat je je erop focust. 

Ben oprecht blij dat ik heb gekozen voor Van Wijk als mijn stageplek en ik kan niet wachten om nog meer te leren in de aankomende 10 weken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma Veldhuizen

In februari ben ik gestart met mijn stage bij Van Wijk. Ik ben 18 jaar en volg de opleiding specialistische restauratie en decoratie. Ik vind tekenen, schilderen en alles wat een beetje met knutselen te maken heeft leuk. Vandaar dat ik deze opleiding heb gekozen. Ik leer hoe ik decoraties kan maken zoals portret schilderen en landschap schilderen maar ook restaureren wat mij niet zo bekend was, maar ik nu ook heel leuk vind. Dit is echt een hobby waarvan ik mijn werk wil maken.

In het begin vond ik mijn stage best zwaar met lange dagen, maar ik heb al veel handige trucjes geleerd in het schildervak. Met de mannen waarmee ik werk kan je heel goed lachen en zij hebben mij al veel geleerd van het schildersvak. Ik ben nu al 12 weken op stage geweest en merk dat het steeds beter gaat. Ik vind dat ze snel werken en echt meters maken. Ze maken veel af in een dag wat soms best uitdagend is en ik leer er veel van. Ik kijk uit naar de rest van mijn stageperiode en ben blij dat ik deze kans heb gekregen om echt even te zien hoe het werken  in de bouw is en niet alleen met de theorie bezig te zijn maar ook te zien hoe het echt gaat in dit wereldje.