088 999 50 00

Het succes van de Kwastendag kandidaten
20 november 2023

Onze kandidaten hebben de praktijkopdracht afgerond! Mooi om te zien wat de samenwerking tussen Woonin en co-makers in zo een korte tijd al oplevert. Twee maanden geleden zijn de kandidaten tijdens de 5e editie van Kwastendag geselecteerd. Sindsdien hebben zij praktische lessen gevolgd die onze leveranciers hebben gegeven en die werden gecoördineerd door Stichting Nelis.

Met alles wat zij hebben geleerd en het VCA certificaat op zak, zijn zij gestart aan het volgende onderdeel van het traject. Een gezamenlijke praktijkopdracht aan de THEMA-dreven (Tigris, Haifa, st. Eustatius, St. Maarten en Ankaradreef) in Utrecht. De opdracht bestond uit het schilderen van  de toegangsdeuren, wanden en plafonds van de bergingen en het reinigen van de bergingsdeuren. Onder begeleiding van leermeesters van de co-makers en projectleider van Rutges Vernieuwt en jobcoaching van WIJ 3.0 is er mooi werk opgeleverd!

Na twee weken gezamenlijk schilderervaring opgedaan te hebben, zijn de kandidaten klaar voor de volgende stap. Zij lopen afzonderlijk van elkaar stage bij de co-makers van Woonin (Wits Vastgoedonderhoud Nederland, Rutges Vernieuwt, SW Vastgoedverbetering, Hagemans, Talen Vastgoedonderhoud en Van Wijk Vastgoedonderhoud).

 

 

De ontwikkeling die zij in korte tijd hebben doorgemaakt is bijzonder om te zien. Van werkzoekend naar talent in de dop. Een groep die elkaar onderling wist te motiveren. Niet alles liep gesmeerd, maar net als de kandidaten hebben ook de leermeesters een leuke tijd gehad. “Het is een leuke groep kandidaten en ik vond het een leuk traject. Als dit leertraject nog een keer wordt gedaan, wil ik hier zeker weer aan meewerken!” aldus Ferry Worp, leermeester van Van Wijk Vastgoedonderhoud. Dit belooft mooie dingen voor in de toekomst. Na de stage is de laatste stop van het leertraject de diploma-uitreiking in december. En voor de kandidaten die top blijven presteren wacht er aan het eind een arbeidsovereenkomst.