088 999 50 00

Algemene projectinformatie Varenbuurt Rotterdam

In opdracht van Woonstad Rotterdam voeren wij, Van Wijk Vastgoedonderhoud, onderhoudswerkzaamheden uit aan de buitengevels. Bij deze adressen gaan wij werkzaamheden verrichten: Eikevaren 2-5-8-9-10-11-13-15-16-18-22-30-34-36, Beukvaren 14-16, Hertshoornvaren 3-4-6-7-14-17-19-21, Klimvaren 6-15-17, Koningsvaren 38-43-45-47-49-51-52-55-57-61-63-77-81-87-89-91-93-95-101-103-105, Naaldvaren 5-7-11-13-17, Steenbreekvaren 4-11-13-14-17-20-22, Streepvaren 5-13-15-19-21-23 en Vleugelvaren 2-3-12-16-18-22-27.

PLANNING

In de week van maandag 25 september 2023 starten wij met de onderhoudswerkzaamheden in de wijk Varenbuurt. De werkzaamheden duren tot begin  2024. In deze brochure vindt u de routing die wij zullen aanhouden.

OVERLAST

Onze vaklieden proberen zo min mogelijk overlast te bezorgen maar u zult wel merken dat er gewerkt wordt. En u zult waarschijnlijk ook ‘werk-geluiden’ horen. Verder moet u tijdens de werkzaamheden een paar keer thuis aanwezig zijn, zodat wij de werkzaamheden kunnen uitvoeren. Wanneer wij deze werkzaamheden zullen uitvoeren aan uw woning, leest u verder onder het kopje veel gestelde vragen.

BOUWPLAATS

De bouwplaatsvoorzieningen, zoals een schaftkeet en een toilet plaatsen wij op twee parkeervakken in de wijk, deze locatie is in overleg met de gemeente Rotterdam vastgesteld. Er wordt in de wijk, op diverse parkeervakken, een aantal opslagcontainers geplaatst.

Woonstad Rotterdam

STEIGERS: VERBODEN VOOR BEWONERS

Het is niet toegestaan voor bewoners om de steigers te betreden. Zowel tijdens als buiten werktijden. LET OP: Insluipgevaar. Door de steigers is het gemakkelijker om in te breken. Sluit ramen en deuren daarom secuur af.

Werkzaamheden uitgevoerd door Van Wijk

 • Plaatsen van steigers aan aan de buitengevels;
 • Bestaande beglazing vervangen door HR++ beglazing;
 • Bestaande draairamen, hardglazen klepramen en achterdeur vervangen;
 • Vervangen van de bestaande voordeurluifel;
 • Herstel van aanwezige houtrot in de houten kozijnen;
 • Schilderwerkzaamheden houten kozijnen.

Pas op: NAT

We gaan alle houten delen schilderen. Het drogen van het schilderwerk duurt een aantal uur (afhankelijk van het weer). Past u op voor uw kleding? Onze schilders plaatsen bordjes om u te waarschuwen.

Verwacht Wat wordt er van mij verwacht

Algemeen, wilt u:

 • Een strook van twee meter rondom het gebouw vrijhouden zodat wij de gevelsteigers veilig kunnen plaatsen in uw voor en achtertuin?
 • Tijdens het glas plaatsen en vervangen van de draairamen de eventueel aanwezige kasten, bedden en gordijnen/vitrages tijdelijk weghalen. Zodat er minimaal 1,5 meter werkruimte is om de werkzaamheden veilig en goed te kunnen uitvoeren?
 • Beplanting tegen de gevel snoeien en of verwijderen?
 • Voorzichtig zijn? En een oogje op uw huisdier(en) houden.

Tijdens het opbouwen en afbreken van de steigers

Blijf zo veel mogelijk binnen om ongelukken te voorkomen. Vraag aan de steigerbouwers of u veilig uw woning kunt verlaten.

FAQ Veelgestelde vragen

Moet ik thuis blijven?
Ja, voor het plaatsen van de nieuwe beglazing, draairamen en achterdeur moet u thuis zijn. U krijgt u een persoonlijke brief, waarin de uitvoeringsdata staan vermeld. Deze brief ontvangt u twee tot drie weken voor aanvang van de werkzaamheden. Wilt u eerder weten wanneer wij bij u aan de slag gaan? Neem dan contact op met onze uitvoerder Bill Johnstone. Zijn contactgegevens staan verderop vermeld. De overige (schilder)werkzaamheden zullen wij zoveel mogelijk combineren met de overige werkzaamheden.
Ik ben niet thuis op het afgesproken tijdstip. Wat moet ik doen?
Als u zelf niet thuis kunt zijn op de geplande uitvoeringsdagen, vragen wij u vriendelijk om vrienden, kennissen of buren te benaderen voor de uitvoeringsdagen. Als u dat zelf niet kan regelen, kunt u contact opnemen met uitvoerder Bill Johnstone. Zijn contactgegevens staan verderop vermeld.
Kan ik mijn schotelantenne door jullie laten verwijderen?
Nee. De schotelantenne moet u zelf verwijderen.
Schade?
Schades graag binnen 48 uur melden bij uitvoerder Bill Johnstone. Zijn gegevens staan verderop vermeld. Of u kunt het www.vanwijkvgo.nl/evaluatieformulier gebruiken. Wij raden u aan om uw spullen op tijd weg te halen. Wij zijn namelijk niet verantwoordelijk voor de gevolgen als u uw spullen niet weghaalt.
Waar kan ik terecht voor vragen of klachten tijdens de werkzaamheden?
Tijdens het werk kunt u terecht bij uitvoerder Bill Johnstone, zijn contactgegevens staan verderop vermeld.
Een andere vraag?
Voor vragen over de dagelijkse werkzaamheden, voor eventuele suggesties of problemen over de uitvoering kunt u contact opnemen met uitvoerder Bill Johnstone, de contactgegevens staan verderop vermeld.

Plattegrond en routing

 • Rood omlijnde woningen wel werkzaamheden.
 • Grijs omlijnde woningen geen werkzaamheden.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken tijdens onze werktijden die zijn als volgt:

Maandag
07.00 - 16.00 uur
Dinsdag
07.00 - 16.00 uur
Woensdag
07.00 - 16.00 uur
Donderdag
07.00 - 16.00 uur
Vrijdag
07.00 - 16.00 uur
Zullen wij u terugbellen?

Contact

Neem direct contact op met uitvoerder Bill Johnstone.

Klacht of compliment?

Wilt u iets kwijt over het project dat wij hebben uitgevoerd, vul dan hier uw bevindingen in.


U kunt telefonisch een afspraak maken of via onderstaand formulier. Let op, uw afspraak dient nog te worden bevestigd.

Uw contactpersonen we denken graag mee


Kantoor


Pieter Arians
Projectleider

Op locatie


Bill Johnstone
Uitvoerder
Download de PDF